Vaippa istuu hyvin silloin, kun se on paikallaan ja toimii vuotamatta. Jos sinulla on kysyttävää oman lapsesi vaipoista, laita viestiä kunto (a) kestovaippa.fi.
Hyvän vaipan vatsa on sellainen, että se istuu käyttäjän vyötärölle joko kapeana tai leveänä niin, että pukiessa ei tarvi lisähuomioita ja erityistä säätöä joka vaihtokerralla.
Hyvän vaipan reisiaukko on sellainen, että se tulee tiiviimmin tai väljemmin lapsen reiden ympärille. Tärkeintä on, että sieltä ei tule mitään ulos.
Hyvän vaipan takamus on joko iso tai pieni, leveä tai kapea, se voi olla matalalla tai korkealla. Malliltaan sen tulee tehdä vaipan mittasuhteista vyötärön ja reisien välillä toimiva.
Siirry sivulle: kestovaipan kunto; kestovaipan säilytys; kestovaipan käyttö; kestovaipan pesu; usein kysytyt kysymykset ja helpot niksit.
Lue vinkkejä rattaat, turvaistuimet ja kantovälineet ym., kun vauva on liikkeellä. Blogi: Kestovaippa kulkupeleissä.
Esimerkkejä eri vaippojen tavoista, kuvitus tulossa:
Esimerkiksi Motherease on hyvin leveä, mutta istuu kuin hansikas; KoKosi on kapea, mutta venyy päälle kuten leveämmätkin. Kummassakaan ei ole erillisiä ”vuotosuojia”, mutta ne tulevat vuotosuojaa tiiviimmin reisien ympäri.
Pupus-vaipoissa käytetään vuotosuojaa taskuvaipoissa, All-in-One- ja kuorivaipoissa. Esimerkiksi Imse Vimsen All-in-One ja kuorivaippa käyttävät sitä myös. Se tarkoittaa, että vaipan jalan ympärille tulee suojaava kieleke.
Wauzi ja Elinfant, Snowcotton käyttävät ns. tuplavuotosuojaa. Siinä on keskellä kuminauhat tekemään ensimmäisen, ja jalan kuminauhat tekevät toisen vuotosuojan.
Esimerkiksi Kanto-vaipoissa ei ole erillistä ”vuotosuojaa” eli erillinen kangas omalla kuminauhalla, tavoitteena peittää ohivuotojen määrä. Kanto on suunnittelut vaipan niin, että sen reuna tulee ihoa vasten niin, että erillistä vuotosuojaa ei tarvita.
