Kunto

Vaipat ovat uusia ensi alkuun, mutta ne ikääntyvät omassa kotona, tai usein voi ostaa käytettynä kirpparilta (livenä tai netistä).

Siirry sivulle: kestovaipan käyttö; kestovaipan säilytys; kestovaipan pesu; hyvin istuva vaippa; usein kysytyt kysymykset ja helpot niksit.

Ikääntyneen vaipan tulee täyttää seuraavat kriteerit yhtä lailla kuin uudenkin:

  1. Vaipan tulee istua hyvin reisistä ja vyötäröltä.
  2. Jos vaipassa on kuminauhat, niiden jouston tulee olla kunnossa; löysä vaippa tippuu päältä ja falskaa reisistä.
  3. Jos vaipassa on muovitettu pinta, sen tulee pitää kosteutta. Voit valuttaa vähän vettä (1-3rkl) sisään, ja sen ei pitäisi tihkua pisteinä ulospäin vaipan keskiosasta.
  4. Jos vaipassa on neppareita, niiden pitää tarttua vastakappaleeseensa.
  5. Jos vaipassa on tarrat, niiden pitää tarttua vastakappaleeseensa.

Vanhentunut vaippa lakkaa pysymästä muodossaan, ei pidä vauvan tuotoksia sisällä, ja alkaa tihkuttaa läpi vettä sisään sulkevista osista.

Voit lähettää meille kuvia tai tiiviiksi pakattuja videoita vaipoistasi, jos et ole varma niiden kunnosta. Olipa syy sitten vaipan käyttöikä, se on kirpputoriostos, tai olet myymässä vanhat vaipat pois, laita postia! Ota kuva vaipasta lapsen päällä ja vaippa nurin päin käännettynä.
Osoite: Kunto (a) kestovaippa.fi.

Joskus vaippa falskaa siksi, että sen malli ei ole hyvä alkujaan, tai sen sisällä olevat imutehot eivät riitä lapselle.
Ne eivät liity kohtaan ”kunto”, vaan ”UKK ja helpot niksit”. Voit lähettää meille tähän osoitteeseen siksi kuvia vaipasta lapsen päällä, jos mietit, sopiiko malli.