Säilytys

Puhtaat vaipat säilytetään hyllyllä, lipastossa, hoitopöydällä, eväskassissa ym. kuten mitkä tahansa vaatteet, joita käytetään kotona ja matkan päällä.

Likavaipat kannattaa säilyttää joko korissa, ämpärissä, erityisessä muovitetussa pesupussissa tai muulla tavalla vähän erillään muusta pyykistä. Jos vaipat eivät haise pahalle ja puhdistuvat hyvin, ne voi aina pestä kaiken muun pyykin mukana.

Tällaisia likavaippojen pusseja on eri materiaaleja ja eri kokoja!

Siirry sivulle: kestovaipan kunto; kestovaipan pesu; kestovaipan käyttö; hyvin istuva vaippa; usein kysytyt kysymykset ja helpot niksit.

Joskus vaipoissa tulee paljon hajuongelmia, ja pissan ja ulosteen haju eivät lähde hengiltä niin millään… tällöin itse vaippakoneelliset tarvitsevat raskaampaa käsittelyä kuin taas tavallisille vaatteille on tarpeen.

Esimerkiksi esipesu viileällä ja kuuma 90 asteen pesu perään on tarpeellista vain vaipoille. Siksi vaipat kannattaa säilyttää erillään muista. Kun säilytät ne erillään, pyykkikorin sisään ei jää myöskään yksittäisiä vaippoja itsensä kanssa sulkeutuneena; niiden tahrat ja hajut voivat pinttyä hyvin tiukkaan kiinni.